Maisto priedai, kvapiosios medžiagos, fermentai
Maisto priedų, fermentų ir kvapiųjų medžiagų leidimų suteikimo procedūra patvirtinta 2008 m. gruodžio 16 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 1331/2008, nustatančiu maisto priedų, fermentų ir kvapiųjų medžiagų leidimų suteikimo procedūrą
Kitos medžiagos, neturinčios savybių gerinti maistą, - ekstrahentai (tirpikliai)
Daugiau informacijos (Europos Komisija)
Daugiau informacijos (Europos maisto saugos tarnyba)
Projektai pastaboms, pasiūlymams:
• Teiginių, reiškiančių, kad produktai natūralūs bei neturi priedų, (ne)vartojimo gairių projektas
• Maisto produktų skonio vaizdavimo gairių projektas
Naujienos
- [2023 m.] SUMAŽINTAS NITRITŲ IR NITRATŲ, KAIP MAISTO PRIEDŲ, DIDŽIAUSIAS LEIDŽIAMAS NAUDOTI KIEKIS MĖSOS, PIENO, ŽUVIES PRODUKTUOSE IR SŪRIUOSE
- [2022-2024 m.] KVAPIŲJŲ RŪKYMO MEDŽIAGŲ PIRMINIŲ PRODUKTŲ NAUDOJIMO SĄLYGŲ ATNAUJINIMAS (Reglamento (EB) Nr. 2065/2003 12 str.)
- [2023 m.] MAISTO PRIEDŲ IR KVAPIŲJŲ MEDŽIAGŲ SUVARTOJIMO STEBĖSENA (Komisijos rekomendacija (ES) 2023/965)
Atnaujinimo data: 2024-01-11